NOTÍCIES / 2023-02-21

Registre obligatori de la jornada laboral dels treballadors – Reial Decret

A partir del proper 12 de maig de 2019, les empreses estaran obligades a registrar diàriament la jornada laboral dels seus treballadors. Així ho estableix en Reial Decret 8/2019 de 8 de març de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball. 

Els treballadors, doncs, hauran de “fitxar” a l’entrada i a la sortida de la jornada laboral. Si l’empresa no té implantat aquest control, li pot arribar a suposar una sanció de fins a 6.250€ per treballador. 

Per tal de complir amb aquesta llei, l’empresa pot optar per realitzar documents setmanals o mensuals en els quals l’empleat escriu i signa cada dia la seva hora d’entrada i de sortida o pot escollir un sistema biomètric com un detector d’empremtes digitals. 

Possiblement, els controls de presència del treballador basats en l’empremta dactilar seran els més demandats. A banda de la seva senzillesa d’ús, també resulta ser un mitjà econòmic i que està integrat amb els sistemes informàtics. 

No obstant, és un sistema que tracta dades i que per tant, ha de complir amb el nou Reglament General de Protecció de Dades. 

Aprofitem per recordar-vos, doncs, que el nou Reglament General de Protecció de Dades és d’obligat compliment i que en cap cas es pot al·legar ignorància per no complir-la.

Si requeriu dels serveis d’un consultor de Protecció de Dades, a Belmonte Assessors tindreu a la seva disposició un equip que us ajudarà i assessorarà a l’hora de complir amb aquest reglament.


Els darrers dies, a través de les nostres xarxes socials, hem estat informant que l’any nou venia acompanyat de nous projectes ...
Belmonte Assessors, la història d’una petita empresa familiar Belmonte Assessors és un despatx modern i polivalent que va ...
El passat mes de gener, vam traslladar les oficines de Belmonte Assessors al centre de Mataró. Entre altres motius, per portar ...
Avui en dia, crear una empresa no és molt difícil per als joves emprenedors, però des de Belmonte Assessors S.L., volem facilitar ...